Осемгодишните артисти на Симеон Христов вдигнаха на крак публиката на театрален фестивал в Русе

На 12 юни децата от Младежки театър „Алтернатива” при НЧ „Напредък-1869” Горна Оряховица взеха участие в  XXI НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ “КЛИМЕНТ МИХАЙЛОВ” – РУСЕ, който се провежда от 10 до 18 юни тази година.

След предварителна селекция 10 деца от театъра на Симеон Христов на възраст от 8 до 14 години бяха одобрени и се представиха блестящо с едночасовата си актьорска игра в „Кукувица” от  Елин Рахнев. Въпреки че пиесата е писана миналия век, играта на младите артисти я направиха да звучи актуално и своевременно. Според журито на фестивала това се дължи на умелата и неподправена игра на децата, пет от които са  от класа на г-жа Даниела Велчева от СУ „Вичо Грънчаров” на 8 годишна възраст.

Въпреки силната конкуренция от 22 театрални колектива представлението „Кукувица” на  Младежкия театър с художествен ръководител Симеон Христов бе бурно аплодирано, като на финала вдигнана крак публиката в  залата  за да приветства изключително силния завършек. Финал с послания за значимите неща в живота, изречени от осемгодишни деца, чиито реплики звучат в осемте действия на пиесата. Артистите са в очакване на награда от фестивала, който предстои да преключи на 18 юни.

Ръководството на читалището и театъра  благодарят на Община Г. Оряховица за осигурения транспорт до гр. Русе и обратно.

Сърдечни благодарности към класния ръководител на децата от  СУ „Вичо Грънчаров” – г-жа Даниела Велчева, която ги обучава в училище.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: