Световните шампиони Василена Шопова и Виктор Алеков обучаваха момичета от балет „Калина“

Днес 24 март световните шампиони на танцовата олимпиада в Москва 2015 в стил „съвременен танц“ -Василена Шопова и Виктор Алеков проведоха 5 часова тренировка на момичетата на Калинка Генова от балет „Калина“.

DSC07164

В балетната зала на читалище „Напредък 1869“ талантливите млади хора-  Василена Шопова и Виктор Алеков от спортен клуб „Ера балет“, Пловдив тренираха новия танц „Офис“ с момичетата от трета и четвърта възрастова група на балета. Танцът е по хореография на гостите и ще бъде представен на годишния концерт на балет „Калина“ на 9 юни.

Талантливите гости от Пловдив разказаха на момичетата за стила „съвременен танц“, който е атрактивен и все по-актуален в света, макар в България да е по-малко познат като спортна дисциплина.

DSC07163

Момичетата на Калинка Генова с голямо желание, внимание и упоритост разучаваха и повтаряха движенията на новия танц и стоически издържаха дългата 5 часова тренировка.

DSC07156 DSC07158 DSC07162

В събота 2 април 30 момичета на  балет „Калина“ ще вземат участие в Танцовия фестивал „Танцуваща река“, които се провежда на малка и голяма сцена в Доходното здание ,Русе.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: