С отличия от септември, октомври и ноември 2015 г. за ГСГП „Очарование” с ръководител Стефка Аргирова

IMG_20151117_112502Втора награда бе присъдена на Групата за стари градски песни „Очарование” от Четвърти национален фестивал на старата градска песен „Георги Бейков”, провел се на 6 -7  ноември 2015 г. в Свищов. Наградата бе свързана с изпълненията на шестимата изпълнители от групата на китка от стари градски песни от репертоара на Георги Бейков и песента „Веселият оркестър”.грамота Свищов

IMG_20151117_112041

И още една втора награда на ГСГП „Очарование” от ХХ-тия Юбилеен Международен фестивал „ Листопад на спомените” , провел се на 16 октомври 2015 г. в Двореца на културата и спорта, Варна. Диплом и малък лист / сребърен/ получи групата с корепетитор Ваня Попова за изпълненията на песните „Веселият оркестър” и „Китарен звън”. Наградата бе връчена от Областния и Общински съвет на Съюза на пенсионерите гр. Варна, съорганизатор на събитието.

IMG_20151117_111447 IMG_20151117_111424

снимка ГСГП Очарование - от Варна диплом ВарнаИ през септември Групата за стари градски песни „Очарование” участва във Фестивала за авторска стара градска песен, с. Ветренци, общ. В. Търново. Трите изпълнения на авторски песни „Виолета”, „Розита” и „Чоколино” с автор на музиката и текста Стефка Аригорова впечатлиха публиката на фестивала.

 

ГСГП „Очарование” е читалищен състав от повече от 5 години, репетициите им се провеждат в КП „ Елена Грънчарова”, щестимата изпълнители редовно вземат участие в събития, организирани от НЧ „Напредък-1869” и община Г. Оряховица.

Ръководителката им Стефка Аргирова съхранява огромния, вече, брой  дипломи и плакети на групата и тактично намеква, че за съжаление нито една награда не обезпечена парично, за да стане възможно участието на изпълнителите на стари градски песни  във фестивали в Хасково, Пловдив и София.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: