Групата на МТ”Алтерантива” се завърна от проект в Италия

„Театър към междукултурното разбирателство” бе името на проекта, в които участва група от състава на МТ”Алтернатива” при читалище „Напредък 1869”-Горна Оряховица от 11-20 май 2014 г., Portici (Италия) .

„Филмите ще Ви накарат да сте известени; Телевизия ще Ви направи богати; но театър ще ви направи добри. „- Терънс Ман

С това  мото бяха  осъществени дейности в продължение на 8 дни с 20 младежи от България, Германия, Гърция и Италия. Водени от професионални треньори, младите хора се потопиха в тайните на театралното изкуство и оцениха възможностите на изкуството за решаване на много от проблемите в съвременното общество.

Днес социалния живот е в процес на застой поради технологичното развитие и липсата на живото взаимодействие между хората. Младежите стават по-малко уверени в себе си , с по-малко уважение , липсват положителните нагласи , което повдига ксенофобия, страх , гняв или егоизъм.

Обменът, които се осъществи, бе по действие 1.1 на програмата „Младежта в действие , се проведе в Portici – Неапол Италия.

С помощта на театъра като основен инструмент , чрез неформална методология базирана на семинари , дебати , дейности на открито , визуални презентации, брейнсторминг , тийм билдинг , енергийни игри и предимно театрални дейности се развиха комуникативните умения, които да се прилагат в обществото сред младежите за преодоляване на липсата на комуникация между тях.

Чрез използването на театрални инструменти , участниците да достигнат по-високо ниво на комуникация, където публичното говорене, се трансформира в подобряване на комуникацията и уважението между хора от различни култури, разказва за поставените цели на проекта, художествения ръководител на МТ „Алтернатива“ Симеон Христов, водещ групата от България.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: