Среща на ТЛГ“Асен Разцветников“ при читалище“Напредък-1869″ гр. Г.Оряховица и Дружеството на Ветерани-туристи гр. Г Оряховица с пр-л А. Аргиров

срещата на 08.11.2012г на ТЛГ"Асен Разцветников" при читалище"Напредък1869" гр. Г,Оряховица и Дружеството на Ветерани-туристи гр. Г Оряховица с пр-л А. Аргиров

Богата и разнообразна бе дейността на Творческо – литературна група „Асен Разцветников“ при читалище „Напредък – 1869” – Г. Оряховица и през този отчетен период. Проведените срещи – разговори, авторски рецитали, тържества, участия в градски, национални и международни конкурси и други, сплотиха още повече колектива.

Наскоро бе проведена среща с клуба на туристите – ветерани „Рахова крепост” кьм ТД „Камъка” – Г. Оряховица, в „Малка зала” на читалище „Напредък – 1869” – Г. Оряховица във връзка с Деня на народните будители. Въпреки, че творците взеха участие в Големият концерт на читалищните състави по повод 1 ноември – деня на народните будители, с удоволствие се включиха отново. Срещата бе ръководена от Димитър Панайотов – председател на творците и Атанас Аргиров – председател на туристите.

Премина по един своеобразен начин без предварителен сценарий – редуваха се авторски стихотворения и  песни в изпълнение на дует ,,Тюркоаз”- поетите с китара Галя Москова и Валентин Ангелов. Включиха се и гостите – туристи. Чуха се стихотворения за България – нашата прекрасна страна, за Г. Измирлиев, Камен Зидаров, общо за будителите, за творците на българското слово, за туристите и любовта им към природата. Мария Костова, участничка и в двете формации рецитира и изпълни песни от репертоар на  Емил Димитров. Маргарита Тонева изпълни песен по текст на Пейо Яворов. Направени бяха две предложения, които се приеха единодушно, а именно да посрещнем първия  сняг с поход до хижа „Божур”, да се  поздравим с новия сезон и да увековечим срещата си със снимка.  Приятелската среща бе закрита с общо изпълнение на песента „Хубава си моя горо”.

Приятно ни беше, че тази вечер бяхме отново в нашия втори дом – Читалището, където в същото време в големият салон имаше концерт на Христо Кидиков, а в залите репетираха танцовите формации и т.н. Това говори, че се стремим да преодолеем кризисни моменти в своя живот. Нека прелива духовността в нашето Читалище! Нека да го има, че да ни събира! Да не забравяме будителите си и да живеем, творим така, че да множим съвременните!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: