Две първи места от СПАРТАКИАДАТА – ВЕЛИКО ТЪРНОВО за купата „Търновска царица“ за БАЛЕТ „КАЛИНА“

Балет „Калина” при НЧ „Напредък – 1869” Горна Оряховица взе участие в Първа Танцова Спартакиада- Велико Търново, организирана от Българска федерация по спортни танцови дисциплини и Сдружение за изкуства, спорт и образование „Ера-3000”.

В условия на изключителна конкуренция от над 1000 професионални танцьори и аматьори от около 50 школи и клубове в цялата страна и в рамките на три дена от 26 до 28 октомври в Двореца на културата и спорта, Велико Търново Акробати-денс; – Фолклор; – Класически танци; – Характерни танци – ETNO; – Съвременни танци – ОPEN; – Контемпорари – MODERN; – Латино шоу; – Бели денс; – Хип-хоп и брейк; – Free run – Свободни скокове.

Най-добрите танцьори бяха определени от жури в състав: проф. Хикмет Мехмедов – главен балетмайстор на Бургаската опера и преподавател в Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, доц. д-р Антон Андонов – завеждащ катедра „Хореография“ към Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и солист на ансамбъл „Тракия“, д-р Бонка Матова – преподавател в Националното хореографско училище в София и в Консерваторията.

Момичетата на Калинка Генова се състезава в стил Съвременни танци – соло,дуети и формации за деца и соло Сеньори.

Първо място за Кристина Георгиева в категория соло с танца „Барби „Криси”

И още едно едно първо място за танците „Танцът на Росинка” за групата от 24 деца в състезателна категория „Формация”, възрастова група „деца” на стил „съвременни танци”.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: