МТ „Алтернатива“ стана посланик на Горна Оряховица и присъедини града към движението ФАМИЛАТЛОН!

На 12 май младежите от театър „Алтернатива”, водени от Симеон Христов  бяха посланици на Община Горна Оряховица в поредното четвърто  издание на инициативата ФАМИЛАТЛОН, организирана от Асоциация Родители, Националния център за безопасен интернет и Столична община.


С участието си във ФАМИЛАТЛОН, празника на семейството, спорта, творчеството и здравословния начин на живот, посветен на Деня на Европа – 9 май, и Световния Ден на семейството – 15 май младите театрали ПРИСЪЕДИНИХА ГОРНА ОРЯХОВИЦА към голямото семейство на движението Фамилатлон, което се заражда във Франция. Всяка година то събира над 3000 деца с родители на целодневен празник на открито на Поляната с гълъбите в Южния парк, София.

Официални гости на празника  бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на образованието Милена Дамянова, председателя на Държавна агенция за закрила на детето Калин Каменов, посланикът на Дания в България Коре Янсон, кметът на район „Лозенец”.

По време на събитието, подкрепено от „Виваком Фонд“ и „Волтарен Емулгел“, всяко дете със своите родители можешее да избере своето семейно или индивидуално занимание от Панаира на възможностите. Над 40 спортни клуба бяха  подготвили атрактивни демонстрации и състезания, които  направиха празника забавен, цветен и предизвикателен за осмелилите се да ги изпробват.


В програмата бяха включени бадминтон, капоейра, айкидо, паневритмия, спортно ориентиране, стрелба с лък, роботика, катерене, петанк, йога и още много спортове и забавления. Предвидени бяха  множество изненади, които да поддържат духа на гостите на събитието от 11.00 до 16.00 ч. и след това.

Любителите на колоезденето се включиха в Големия велопоход, който  обиколи Южния парк. За по-малките на възраст, но не и по дух колоездачи имеше два старта на Малкия велопоход.

Любимото приключение на много от последователите на Фамилатлон „Малката Европа” ще постави на изпитание уменията за ориентиране на участниците. На повечето от пунктовете-европейски столици имаше и представители на съответната държава, които  представиха родните си страни с различни изненади.

Младежите от театър „Алтернатива“ успяха за около час и половина да ориентират точно по картата на Южния парк и съберат всичките 27 печата от пунктовете на европейските столици на държавите членки на Европейския съюз.

Героят защитник на децата в интернет Флашко радваше децата с весело настроение и ще ги упътва към щанда на Българската линия за онлайн безопасност и Националния център за безопасен интернет. Там децата и младежите  да оставиха своя рисунка или текст по темите за съвременните технологии и онлайн културата и научаваха повече за безопасността в мрежата. Разходката  назад във времето бе осъществена със скулптурите от стари компютърни части в конкурса ARTware

Водещи на тазгодишното издание бяха спортните журналисти на Дарик Радио –  Инес Павлова и Веско Вълчев. Те отговаряха за доброто настроение от голямата сцена на Поляната с гълъбите.

Асоциация Родители се включи и в инициативата на бТВ „Да изчистим България за един ден”.

Уверение за финансова помощ от Асоциация Родители в София получиха участниците от МТ „Алтернатива” за да стане възможен този празник за деца и родители и в Горна Оряховица.
В очакване сме  на организиране на подобен празник и в Горна Оряховица.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: