Втора премиера на МТ ”Алтернатива”- Горна Оряховица с тийнейджърската постановка ” Не-ЗАВИСИМИТЕ”

20 тийнейджъри от МТ”Алтернатива”-Горна Оряховица са се заели да покажат на своите приятели и съученици, както и на родителите и представителите от местната общност, какво кара младите да посягат към дрогата с представяне на пиесата на Лилия Христова “ Не- зависимите“ с постановка на Симеон Христов.

Дали те стават зависими от безделие или имат по-дълбоки социални проблеми. Спектакълът е изпъстрен с много музика и танци, но естествено има и драма. С много хъс и настроение актьорите пресъздават различните характери на образите.


Авторката е част от колектива на МТ”Алтернатива” и случките разказани и пресъздадени в постановката са от младежкото ежедневие. Съвременни действия , които са понякога непонятни за по-възрастния зрител, заради подлостта, лицемерието чрез използването на съвременната технология. Един разказ за шегата, ставаща понякога препъни камъчето в младежкия живот и невъзможността за каквато и да е помощ след нея. За това, колко често си даваме сметка за своите действия и проблемите, които биха създали дори и в своята „невинност”.

Спектакълът допълва и дейностите по  проекта на читалище „Напредък – 1869“ „Активни граждански общности чрез читалищата в България“ на Платформа „Агора“ и Фондация „Америка за България“.


Фактът, че 20 младежи се занимават с нещо добро и интересно, каквото е театралното дело и се стремят, чрез него да правят превенция на негативните ситуации в обществото е похвално. И само по себе си е много полезно. В своето забързано ежедневие възрастните отделят малко време на своите деца, но за тях са необходими социалните контакти. И театърът се явява една добра възможност за младите, забавлявайки се да получават умения и знания за бъдещия си живот. Водени от специалисти в театралния жанр да стават по-комуникативни и уверени в собствените си сили и знания, да развиват мислене и креативност, както и да решават значими проблеми.


Тази година се очерта много натоварен сезон за МТ”Алтернатива „ при читалище „Напредък 1869”град Горна Оряховица. Сред глъч и много веселие пред младежкия дом мина миниатюрата „Великденско яйце”. Успех пожъна и постановката за възрастни „Районна болница”, но театралите не са забравили и Деня на Европа.

На 9 май от 17.00 часа те ще представят в парк Христо Ботев театър на открито.

На 10 май е премиерата на спектакъла ” Не-ЗАВИСИМИТЕ”. А на 11 и 12 май по покана на Асоциация”Родители” ще представят своите миниатюри в София на уникален спортен хепънинг в Южния парк, в организирания ФАМИЛАТЛОН – празника на спорта, творчеството и здравословния начин на живот. След това ги очакват прояви в празника на Горна Оряховица , турне в Турция и още много ангажименти осмислящи тяхното ежедневие.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: