Първи, втори и трети награди от конкурса „Магията на танца“, Шумен ни зарадваха момичетата от Балетите „Грация“ и „Калина“

На 24 март в гр. Шумен се проведе Седми регионален танцов фестивал „Магията на танца“. В него взеха участие 55- те  момичетата на балет „Калина” и балет „Грация” при Народно Читалище „Напредък – 1869” Горна Оряховица, водени от художествените ръководители Калинка Генова и Соня Георгиева.
Момичета се състезаваха в втора, трета и четвърта възрастова група в раздел „съвременни  танци” при огромната конкуренция на 600 участника от Шумен, Бургас, Варна, Добрич, Русе, Търговище,  Силистра, Попово, Разград и др.
Във  възрастова група до 15 години, категория съвременни  танци, лъчезарните балерини на Соня Георгиева плениха публиката и журито с танците  си „Танц на мрака” и „Аве Мария” и бяха наградени с трето място –   купа и грамота.


Във втора възрастова група до 11 години, категория съвременни танци,при голяма конкуренция,момичетата от балет „Калина”  се класираха на второ място,като се отличиха със сложна и интересна хореография на танците „Моряшка закачка” и Танца на Росинка.

Със специална грамота за оригинална хореография с етно мотиви бе удостоен „Танца на Росинка”.


И най голямата награда първо място, купа и грамота за талантливите участнички от балет „Калина” в четвърта възрастова група до 18 години за танците им „Мистерия и „Пет века”.


Художествените  ръководители Калинка Генова и Соня Георгиева са много щастливи за успехите и благодарят на момичетата за търпението и труда, който са положили.


Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: