Читалище „Напредък- 1869“ има нова зала! на 22 ноември се състоя тържественото откриване на залата!

Добре дошли в новата придобивка на Народно читалище „Напредък – 1869” – новата зала за беседи и дискусии, създадена по ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА„Дискусионен клуб „Права на гражданите” при читалището, финансиран чрез Платформа АГОРА от Фондация „Америка за България“.

Проектът на читалище Напредък – 1869” е част от проект „Активни граждански общности чрез читалищата в България“ на Платформа АГОРА.

Дълъг и нелек път премина екипа на читалището при реализирането на настоящия проект, стъпка по стъпка вървяхме, следвайки насоките на Наръчника „Силата на АГОРАТА“ на платформа АГОРА като задачата ни бе от граждански дискусии да осъществим успешна гражданска инициатива.

Благодаря на г-жа Емилия Лисичкова и нейният екип от Платформа „АГОРА” че ни гласуваха доверие, включиха ни в техният проект „Активни гражданскиобщности чрез читалищата в България“, обучиха ни, финансираха проекта и продължават да ни помагат в осъществяването на нашата гражданска инициатива.

Благодаря на всички граждани които участваха и ще продължават да участват с идеи, доброволен труд и парични средства.

Благодаря на нашите партньори – местните медии че ни помагат да информираме прозрачно и да разпространяваме информация от решенията на гражданските дискусии и етапите от работата по осъществяване на местната инициатива.

Благодарим Ви за подкрепата, разбирането, лоялността и доверието! Благодарим ви, че ни вдъхновявате и карате постоянно да се развиваме!

ОТКРИВАМ ЗАЛАТА ЗА БЕСЕДИ И ДИСКУСИИ

Пожелавам успешно реализиране на гражданската инициатива.

С тези думи г-н Атанас Петров, председател на НЧ „Напредък – 1869“ откри новата зала, която се намира във фоайето на читалището. Залата е реновирана, обзаведена с 40 посетителски стола. Отоплява се климатик.

По стара българска традиция всички гости бяха посрещнати с питка и шарена сол от самодейци на ФА „Сидер Войвода“.

Секретаря на читалището В. Недева сподели  опита и придобитите умения на екипа на Читалище  „Напредък – 1869”  за прилагане на гражданския модел на участие на общността в решаването на местни проблеми по проект „Активни граждански общности чрез читалищата в България“ на Платформа АГОРА.

Г-жа  Недева – член на гражданския екип на Дискусионния клуб запозна присъстващите с дейностите, извършени и предстоящи. Разказа за целите, очакваните резултати и приносът на общността, разписани в гражданската инициатива“Дискусионния клуб „Права на гражданите“.

В присъствието на младежи от Горнооряховския младежки парламент, председателя на платформа „АГОРА“ Емилия Лисичкова и работещи в НЧ „Напредък – 1869“ се проведе определената беседа на тема „Права и задължения на гражданите по Конституцията на Р България“.

Беседата бе поднесена от г-жа Теодорина Димитрова – съдия в Районен съд Г. Оряховица.

Поканените представители на местната власт, на културните институции в града – Градски музей, ГХГ, Младежки дом и др. и на местните медии не уважиха тържеството за откриване на новата зала в Читалището и последващата я беседа.

Екипа на дискусионен клуб „Права на гражданите“ благодари на младите хора и техният ръководител Виолета Панова за участието в инициативата.

С пожелание за по-голяма гражданска активност в следващите ежемесечни беседи и дискусии, свързани с конкертни теми представляващи интерес у гражданите приключи инициатива на читалището.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: