ДВА НОВИ БЪЛГАРСКИ ФИЛМА В МАЛКА ЗАЛА НА ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК – 1869“ Г. ОРЯХОВИЦА

прожекция на Българския филм „КЕЦОВЕ“

17 ноември 2011 г. · 18:00 – 19:30

КРАТКО ИНФО:

Сингълът от саундтрака на „Кецове“ – „I walk I talk”. Парчето е основна тема в българския филм, който тръгва по кината от 28-ми октомври.

В лентата песента се изпълнява от образа на Филип Аврамов – музикант, по прякор Коса. Музиката на „I walk I talk” е на композитора на саундтрака на „Кецове“ Кирил Добрев, текстът е на втория режисьор на филма Иван Владимиров, китарите са изпълнени от Владо Михайлов, баса – от Чавдар Асенов,… а барабаните – от Кирил Добрев.

Шестима млади хора бягат от големия град в опит не просто да се противопоставят на действителността, в която живеят, а категорично да откажат да я приемат. А между случването и неслучването на отношенията помежду им се разкрива картината на времето, в което живеем тук и сега. Картина, която е представена в новия български игрален филм „Кецове”. „Това е филм, който не може да се разкаже буквално, той трябва да се гледа, при това със сърцето”, обяснява продуцентът на лентата Галина Тонева. „Кецове” е много личен проект на известния български актьор Валери Йорданов, който е автор на сценария и прави режисьорския си дебют в тандем с Иван Владимиров.
„За нас най-ценното в този филм е, че прави портрет не само на двайсет – трийсетгодишните млади хора, а и на това, което се случва тук и сега. Филмът задава въпроси към всеки зрител: накъде сме тръгнали, с кого, как живеем помежду си, но не дава готови отговори. И, както казва самата Джералдин Чаплин – този филм трябва да се гледа със сърцето. Историята дава един много искрен, верен и органичен поглед към нашата действителност – общочовешка, а не национална и това позволява филмът да бъде разбран и в Москва, и в Маракеш, и в Брюксел. Сигурна съм, че това ще се случи и в Германия през ноември, когато той ще вземе участие в Международния кинофестивал в Манхайм в секцията „Дискавъри”. Опитваме се да направим така, че да го гледат колкото се може повече хора” – разказва продуцентката.

цена на билета – 5.00 лв. Местата са ограничени..само 40!

прожекция на Българска комедия „ОПЕРАЦИЯ

– ШМЕНТИ КАПЕЛИ“

17 ноември 2011 г. · 20:00 – 21:30
КРАТКО ИНФО:

Невъзможно е да не участваш в играта. Ако не влезеш в нея доброволно, ще влезеш без да искаш. Силните не се колебаят да правят планове, колкото са по-силни, толкова по-смели и находчиви са плановете им. Но куклата прегризва конците на кукловода и пъзелът се разпада.

Абсурден извършител извършва абсурдно престъпление. Елементите на престъплението се подреждат един след друг с неумолима логика: заложници, откуп, престрелки, експл…озии, убити. Но вместо след като всичко приключи, от барутния дим пред обществото да изплува класическо местопрестъпление, се оказва, че събитията са изградили лабиринт, в който е невъзможно да се проследи нишката на истината. Твърде много хора са замесени, твърде много неща нямат нормални обяснения и явно нещо много важно е пропуснато.

Шменти Капели – една комедия за това, което стана пред очите ни, без ние да го разберем. Една кримка за обикновения човек, когото никой не успя да разбере. Един филм за нашето време, и неговите престъпления. Една история за тайните, които силните не могат да скрият от слабите.

Премиера в България: 07.10.2011

Жанр: Комедия, Екшън, Криминален

България / 2011 / 118 минути

Възрастова група: B – Без ограничения в показа

Сценарист: Владислав Карамфилов – Влади Въргала

Режисьор: Иван Митов

В ролите: Христо Шопов, Захари Бахаров, Джеки Стоев, Джони Пенков, Константин, Малин Кръстев, Кирил Ефремов, Владислав Димитров, Стефан Щерев, Владимир Владимиров, Август Попов, Китодар Тодоров, Владислав Карамфилов – Влади Въргала, Хари Аничкин, Пламен Пеев, Георги Спасов, Огнян Панов, Велислав Павлов, Павел Митков

Продуцент: Владислав Карамфилов – Влади Въргала

ЦЕНА НА БИЛЕТА – 5.00 ЛВ. МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ – САМО 40!

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: