Хор „Славянско единство“ бе единствения участник от България на Хоровия фестивал в Жерза, Франция

Хор „Славянско единство”при НЧ „Напредък 1869“ Горна Оряховица изнесе пет концерта във фестивалната програма по време на 5 дневното си участие в Хоровия фестивал в Жерза, Франция.

два в театър „Корнийон”, гр. Жерза

един в гр. Шатоге

един в църквата на гр. Ноанан

един в зала „Ле Галион”, гр. Жерза

Фестивалът завърши със съвместно изпълнение на спиричуъла “Oh happy day”, “Завладяването на рая” на Вангелис от саундтрака на едноименния филм и „Алелуя” из ораторията „Месия” на Хендел.

Хористите на хор „Сланяско единство“ участваха и в няколко спонтанни изяви: надпяване с другите хорове на церемонията по откриването, изпълнение на църковнославянски песнопения в църква в Клермон-Феран и на български фолклор на площад в същия град. Установихме приятелски отношения с мъжкия хор от гр. Мартиня, които всяка вечер ни посрещаха с овации пред зала „Ле Галион”. Заедно с тях пяхме популярни руски и италиански песни, както и „Тебе поем” на Дмитрий Бортнянски.

Организацията от страна на домакините беше на много високо ниво. За обслужването се бяха погрижили на доброволни начала хористите от местния хор.

Всички хористи от хор „Славянско едниство“ заедно с дирегента им маестро Донка Копринкова изказват горещи благодарности на всички спомоществователи и почитатели на хоровото изкуство, без които не би било възможно това турне да се осъществи.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: