Първа награда за женска роля от Международен фестивал на любителските комедийни театри пантомима и сатира – Тополовград 2011

17 любителски групи от 7 държави  поднесоха свои представления  в започващия на 9 май  2011 Международен фестивал на любителските комедийни театри пантомима и сатира – Тополовград 2011.

Откриването започна в 19 часа с фестивално шествие и церемонията по издигане на националните флагове на държавите -участнички – България, Македония, Сърбия, Хърватска и др.

Председател на журито за четвърти път  бе Велко Кънев. Програмата на 16-тия фестивал в Тополовград включва и втора фестивална сцена в градовете Елхово, Свиленград и Тополовград.

Организатори на фестивала са Министерство на културата, Община Тополовград, Съюз на артистите в България, Съюз на народните читалища и Читалище „Св.Св. Кирил и Методий – 1894”- Тополовград.

за регламента на фестивала:

Право на участие имат любителски театрални състави от България и чужбина, представящи драматургични творби от комедийния жанр, пантомима или сатира.

В срок до 30 март 2011 година до организаторите на фестивала се изпращат Заявка за участие и 30 минутен видеозапис /DVD или VHS носител/ на спектакъла, с който ще участват.

Селекционна комисия с председател – представител на Министерство на културата определя театралните състави, които представят по 1 спектакъл, съгласно програмата на фестивала.

Награждаването ще се извърши на 15 май 2011 година.

Театралния колектив при НЧ „СЪЕДИНЕНИЕ – 1888“ с. ДРАГАНОВО

СЪСТЕЗАВАЛ СЕ С

ПОСТАНОВКАТА НА КИРИЛ АНГЕЛОВ

ПО КОМЕДИЯТА НА БРАНИСЛАВ НУШИЧ

„Г-ЖА МИНИСТЕРШАТА“

Е НОСИТЕЛ НА ПЪРВА НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ.

Наградата е присъдена на г-жа Иванка Кавалова за главната роля, на Живка – г-жа Министершата, в спектакъла.

Театралният колектив при читалището в село Драганово участва във фестивала от името на НЧ „Напредък 1869“ Горна Оряховица.

Театралите от Драганово са носители на голямата награда „Златната камила“  през 2009 г. от 14-то издание на международния конкурс за спектакъла„Балкански синдром” по Станислав Стратиев.

Артистите при НЧ „Съединение – 1888“ Драганово наскоро се завърнаха от Турне в Струга, Македония, където талантливите самодейци представиха „Г-жа Министершата“ пред огромен брой зрители в Културния дом на град Струга.

Любезните домакини от местния театрален състав в Струга ще върнат визатата на приятелите си от Драганово през септември тази година.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: