С трета награда за Александра Александрова от Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен, Пловдив 2011

За осма поредна година в Пловдив  се проведе „Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен”. Ежегодно  в конкурса  участват повече от 200 деца и младежи от 21 града в страната. Изпълненията се оценяват от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти – преподаватели в АМТИ, ПУ, Музикална Академия,  музикални редактори в БНР и БНТ, журналисти, продуценти.

Националният конкурс в Пловдив е включен в списъка от конкурси, даващи право на стипендия на лауреатите по Наредбата за подпомагане на изявени и талантливи деца на МОМН. Организатор на проявата е ОбДК – Пловдив  в съорганизаторство с Община Пловдив, Министерство на образованието, младежта и науката, Дом на културата „Гео Милев” и Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи”. Музикален домакин на конкурса са младите пловдивски певци от Естрадно студио „Прима” към ОбДК – Пловдив с ръководител Теодора Чернева.


Александра Александрова, изпълнител от Горнооряховската школа на Аделина Колева при НЧ „Напредък 1869“  бе отличена с  трета награда от Конкурса!

Освен престижните дипломи и стипендии, участниците получават и специални награди от AVON, Party Club, Детски Център Усмивка, Апекс сервиз и Камара на строителите – Областно представителство Пловдив – традиционни спомоществователи на изявата.

Конкурсната програма премина в два поредни дни – 8 и 9 април, а Галаконцертът на победителите  на 10 април от 13.00 ч. в „Дом на културата „Гео Милев”.

Тазгодишният галаконцерт ще е и част от великденската програма на Нова Българска Телевизия – NBT – медиен партньор на изявата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: