ВС „Нова музика“ и хор „Славянско единство“ ще пеят в църквата „Св. Никола“ в навечерието на НИКУЛДЕН!

На Никулден храм „Св. Никола” В Г. Оряховица ще чества своята 480-та годишнина. Църквата е построена през 1530 г., за което свидетелства запазена каменна плоча. Камбанарията  е дело на прочутия майстор Кольо Фичето, а църквата  е изографисана от живописеца Захарий Зограф. Тук са проведени първата служба на църковно – славянски език и първото честване на празника на Кирил и Методий през 1861г. в града. Църквата притежава уникална архитектура.

Празничните прояви ще започнат на 5 декември от 17.30 ч с концерт на хор „Славянско единство” и Вокален състав „Нова музика” в църквата „Св. Никола“

В концерта ще вземат участие индивидуалните изпълнители от ВС „Нова музика“ Стелияна Христова – с песента „Копнеж”, Богомил Бонев –с песента  „Убива ме с любов”, Дует Стелияна Христова и Десислава Златева – с песента „Поне на Коледа да се обичаме” и с изпълнението на Вокален Състав  „Нова Музика” – „Hallelujah” ще се сложи финала на празничния концерт.

Този концерт е първият от многото предстоящи предколедни и новогодишни изяви на формациите на НЧ „Напредък 1869“ .

На 3 декември 2010 г. ВС  „Патиланчета“ ще огласят площада пред общината и заедно с гостите и присъстващите граждани ще запалят светлинките на голямата елха, украсена пред община Г. Оряховица!

 

 

Advertisements

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: