Допълваща целева субсидия 2010 за НЧ „Напредък 1869“

Приключи конкурсната сесия за подпомагане дейността на народните читалища по реда на чл. 90 от ПМС №324/30.12.2009 г. за изпълнение на държавния бюджет на Р. България за 2010 г. /Изм. – ДВ, бр.61 от 2010 г./.

За конкурсната сесия в Министерството на културата постъпиха общо 1869 проектни фиша, които бяха разгледани и оценени от експертна комисия, назначена със Заповед №РД9К-0219/22.10.2010 г.

Министерството на финансите ще извърши корекция по бюджетите на общините.

Народно Читалище „Напредък 1869“ бе сред одобрените проекти. Отпуснатото финансиране по проекта е за 10 000 лв., като половината от сумата е за ремонт, а останалата половина е за художествено-творческа дейност.

Екипа на читалището разработи проект с който кандидатства по две от предложените три възможности.

Исканата сума по раздел „Ремонт“ е на стойност : 236 589.19 лв., като за нея са приложени оферти и количествено стойностни сметки за ремонт на покрив и подпокривно пространство; сцена; ВИК и ел. инсталации и частично вътрешно и външно саниране на читалищната сграда.

Исканата сума по раздел „Художествено-творческа дейност“ е на стойност : 192 966,14 лв, като за нея са приложени оферти и количествено-стойностни сметки за закупуване и ремонт на сценична и озвучителна техника; закупуване на носии и сценично облекло;изработка на реквизит за сценични изяви и подпомагане създаването на спектакли и концерти.

Advertisements

Етикети: ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: