Участие на Стелияна Христова в Национален музикален фестивал „Златният Арлекин“

Тазгодишния Национален музикален фестивал „Златният Арлекин“ се проведе на 5 и 6 ноември в Плевен. На него български певци се състезават в два конкурса – за популярна песен и за поп изпълнител.

Фестивалът „Златният Арлекин“ се проведе за втори път тази година, първото издание бе през 2008 г.. Той се организира от община Плевен и има награден фонд 8 700 лева. Връчват се Голямата награда и статуетка, дело на Роман Добрев, с паричен приз 2 000 лева, както и три награди в категорията за популярна песен, на стойност 1 800, 1 500 и 1 000 лева. Носителите на трите награди за поп изпълнител получават 800, 600 и 500 лева. Публиката в Драматичен театър „Иван Радоев“ определя и един носител на името на доайена Емил Димитров, който е родом от Плевен.

Журито: председател композиторът Александър Бръзицов и членове Румен Бояджиев (композитор), Румен Николов (поет), певицата Роберта и музикантът Максим Горанов.

Конкурсът се провежда на два етапа, като на първи тур се подбират участниците според техни демо записи, изпратени по пощата. На същинския тур, на сцената в Плевен са се качили 10 изпълнители в първа категория и 8 – във втора.

Участничката от Школата по изкуства при НЧ „Напредък 1869“ която бе допусната до същинския тур бе СТИЛИЯНА ХРИСТОВА!

ВОКАЛНИЯТ ПЕДАГОГ НА СТЕЛИЯНА, Г-ЖА КОЛЕВА КОМЕНТИРА ФЕСТИВАЛА И ЗАКЛЮЧИ, ЧЕ НЕЙНИ ВЪЗПИТАНИЦИ НЯМА ДА ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ В ПОНАТАТЪШНИТЕ ИЗДАНИЯ НА „ЗЛАТИНИЯ АРЛЕКИН“


Advertisements

Етикети: , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: