Две награди и три номинации за артистите от Драганово, участващи в театралния фестивал на името на Кръстю Пишурка под егидата на НЧ „Напредък 1869“

Голямата награда за спектакъла си „Майстори“ от Рачо Стоянов спечели Драматичния театър при читалище „Съединение – 1888“ в с. Драганово.  Фестивалът за любителски театри на името на Кръстю Пишурка се проведе в Лом от 30.09 до 5.10 2010 г.

Състава на читалището в Драганово работи под егидата на НЧ „Напредък 1869“ в Горна Оряховица  и под името на Горнооряховското читалище се е представил на фестивала.

Фестивалът е с международно участие и тази година е събрал участници и от Сърбия. Тричленно жури с председател проф. В. Стефанов, театровед и членове Величка Нейчева – театрален режисьор и Томи Йовчев – експерт любителско творчество при Съюза на народните читалища.

Театралите спечелиха и още един приз – I-ва награда за главна мъжка роля на Евгени Бочков за ролята на „Найден“. В същата категория за отличие е бил номиниран и неговият колега Стоимен Малачков, които играе Живко в постановката „Майстори“.

Още две номонации са получили актьорите Иванка Ковалова, номинираназа ролята на Гена в категорията поддържаща женка роля. Славчо Пенев пък се борил за награда в категорията за поддържаща мъжка роля. Той е впечатлил журито с изпълнението си на Добри.

Режисьор на спектакъла е Кирил Ангелов, които е актьор в Драматично музикалния театър „К. Кисимов“ във Велико Търново.

Advertisements

Етикети: , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: