Първа и втора награда за Школата по изкуства при НЧ“Напредък 1869″ Г. Оряховица

Ана Мария Янакиева от Варна  с първа награда и Деница Денева от Търговище с втора награда от конкурса „МОРСКИ ЗВЕЗДИЧКИ“, ВАРНА. Талантливите участници са възпитаници на Аделина Колева, директор на Школата по изкуства при НЧ „Напредък 1869“ Г. Оряховица.

Международният конкурс за вокално изкуство „Морски звездички”, организиран от читалище „П. Р. Славейков 1928” се проведе от 1 до 3 октомври 2010 г. Проектът е част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. и се подкрепя от Програмата за творчески проекти на община Варна. В конкурса участват деца от България и други страни, като идеята е той да стане част от европейската музикална култура и да се превърне в един истински и неповторим празник за изява на млади дарования, да формира благоприятна среда за създаването на оригинални детски песни. Участниците в конкурсната програма са разпределени в четири възрастови групи от 5 до 25 г.
Председател на журито е Хайгашот Агасян. Конкурсът се провежда в две части. В І кръг участниците изпълняват задължително песен на български език, а във ІІ кръг — песен по избор. Конкурсът има категория за вокални групи и състави, както и нова категория за авторска песен. По традиция първата вечер от конкурса се посвещава на творчеството на известен български изпълнител, а тази година това е Георги Минчев.
Най-големите награди са Гран при – статуетка, дело на варненския художник Росен Германов и награда на кмета на района. Участниците  получиха дипломи, грамоти, предметни награди. Музикалното събитие се подкрепя от младежкото интернет радио ORV.

Advertisements

Етикети: , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: