Гранд При от международния конкурс „Сребърна Янтра“ В. Търново за възпитаничката на Горнооряховската школа на НЧ „Напредък 1869“ заслужено получи 12 годишната варненка Ана Мария Янакиева!

Ана Мария Янакиева,

http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/1081

възпитаничка на Аделина Колева – директор на Школата по изкуства в НЧ „Напредък 1869“ Г. Оряховица, е носителката на голямата награда в тазгодишния конкурс за млади изпълнители на популярна песен Сребърна Янтра.

http://www.srebarna-yantra.hit.bg/

Младата изпълнителка грабна и жури и публика с песента „НАШЕ ЛЯТО“,  която изпълни с 10 беквокали от ВС „Нова музика“. Втората песен на Ана Мария – “ А Song for you“бе аплодирана горещо от присъстващите в залата на театъра.

Чуйте и вижте песента й тук

Дванайсет годишната варненка бе оценена сред близо 80 участници от 11 държави.Конкурса се проведе на24, 25 и 26 септември 2010 г. в Музикално драматичния театър „Константни Кисимов“ В. Търново. Статуетка и парична премия в размер на 1000 евро отнесе във родния си град талантливата певица.

Председателя на журито на тазгодишното издание на конкурса, Силвия Кацарова, в пресконференцията по време на конкурса преветства изключителната успешна работа на вокалните школи в Г. Оряховица и В. Търново.

В първа възрастова група от 5 до 8 години наградата взе Божена Върбанова от Варна. Във втора група за деца от 9 до 12 години най-добър бе Иван Иванов от Горна Оряховица,

в трета възрастова група от 13 до 16 години първа е Флория Цанкова от Севлиево, а в четвърта група от 17 до 25 години най-добре се представи Лаура Сенси от Швейцария. Наградата за най-малък участник бе за 4 годишната Ана Сотирова от София. Присъдени бяха още награди, сред които на областния управител – за Аркадиуш Клузовски от Полша, на кмета на Общината – за Анастасия Коркишко от Русия и на председателя на общинския съвет – за Красимира Атанасова от Шумен.

Наградата на изпълнение на песен на български език в трета възрастова група бе за Богомил Бонев, също възпитаник на Горнооряховската школа на Аделина Колева. Песента за която бе награден бе „Убива ме с любов“ от репертоара на Миро.

Изпълнителите бяха оценявани от жури, председателствано от една от звездите на българската поп музика  Силвия Кацарова и членове сръбският композитор Раде Радивоевич, швейцарската певица Елиан Дамбър, молдовският продуцент Сергей Орлов и българският попизпълнител Христо Паскалев – Паскал. Всички наградени участваха в снощния галаконцерт, с който бе закрито седмото издание на конкурса Сребърна Янтра.

Вокалният състав „Нова музика“ получи и специалната награда на молдовският продуцент Сергей Орлов, покана за участие в конкурс в Петербург през февруари 2011 г.

„Изключително съм горда с моите талантливи деца“, каза Аделина Колева, този успех го чакам 12 години, за талантливата Ана Мария, това е 5-тото поредно Гранд При от колекцията й. Благодаря им за труда, дисциплината, отговорността. Горда съм и с преставянето на останалите ми ученици Стелияна Христова, Десислава Златева, Радостина Стоянова и Йоана Маринова, които участваха в „Сребърна Янтра“. Изключително добре организиран и силен конкурс. Безкрайно съжалявам, че не успях да присъствам на третия конкурсен ден и на Гала концерта/ гледай те по канал 3/, но бях поканена в Зала „България“, където Мая Кръстева, заедно с велики джасмени представи концерт “ Без граници“. Уникалното на концерта бе събирането на изпълнители от България, живеещи и работещи в Европа и Америка.

Много аплодиарани от публиката и приети с голям интерес бяха джасмените, направили концерта „Без граници“ вълнуващ и впечатляващ.

Г-жа Колева, разказва още за подаръците, които получи за своя рожден ден на 25 септември. Гривна с 14 сърчица „сваровски“ й подариха 14-те солисти на ВС „Нова Музика“, а лаптоп бе подаръка й от талантливите й дъщери Мая и Преслава.

Много съм щастлива и огромно благодаря на всички мои трудолюбиви деца, казва тя. А ние, екипа на читалището й желаем много здраве, щастие и… сълзи от радост и гордост.

Advertisements

Етикети: , , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: