Весел празник на 22 септември в Горна Оряховица

В истински празник се превърна 22 септември за горнооряховци. Богата празнична програма по повод Деня на Независимостта и хубавото време привлякоха доста хора да излязат в центъра на града и да изгледат концерта. Близо час децата и младежите от клубовете по акробатика „Локомотив” и по спортни танци „Ксани Денс”- най новият член на голямато семейство на НЧ „Напредък 1869“, модерен балет „Етна” при Младежкия дом, балет „Калина” и индивидуални изпълнители от Школата по изкуства при читалище „Напредък 1869” забавляваха присъстващите. Кметът инж. Йордан Михтиев, заедно със своите двама заместници, секретаря на общината, председателя на Общинския съвет и началници на отдели в администрацията изгледаха докрай концерта.
Празникът за 102-годишнината от Независимостта на България започна с поднасяне на цветя пред паметния знак на загиналите във войните горнооряховци от градоначалника и председателя на местния парламент Даниел Костадинов. Пред общината инж. Михтиев изнесе празнично слово и заедно с Костадинов издигнаха националния флаг. След това започна празничната програма. Поздравителен адрес по повод празника бе получен от Олег Кувшинников, кмета на руски град Череповец.
22 септември бе обявен и за ден на мобилността в Горна Оряховица. Той бе отбелязан с ученическо състезание с велосипеди. В него се включиха 56 деца от града.

Advertisements

Етикети: , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: