ГОЛЯМАТА НАГРАДА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ „МОРСКИ ВЪЗЕЛ“ НОВОРОСИЙСК ГРАНД ПРИ ОТНЕСЕ МАЯ КРЪСТЕВА – БЪЛГАРСКАТА ТИНА ТЪРНЪР!

Мая Кръстева, позната като българската Тина Търнър, в събота, 3 юли, спечели Гран при, първа награда за висок професионализъм и 100 000 рубли на Деветия международен конкурс за музикални изпълнители „Морски възел” в гр. Новоросийск, Русия. Родният талант грабна толкова силно журито, съставено от музикални експерти от цял свят, че за първи път от три години то връчи Гран при на участник в надпреварата.


В двата тура Мая Кръстева изпълни песните на Tina Turner – “We don’t need another hero” и на Morcheeba – “The sea”, в аранжимент на Магомед Алиев – Магга. Второто конкурсно изпълнение бе избрано от певицата и нейните мениджъри от „Жокер Медиа”, за да отговори на изричното изискване за песен с морска тематика. Именно то спечели предпочитанията на журито и публиката със своята авангардност и модерно звучене.

Двете представяния на Мая Кръстева бяха в един ден, но на различни сцени, подготвени от организаторите на единствения запазен конкурс за изпълнители в Русия. Това повишава интереса към състезанието, ето защо за признание и общия награден фонд от 300 000 рубли се конкурираха представители на 7 държави – Германия, Израел, Армения, Беларус, Украйна, Русия и България. Конкурсната вечер бе предавана директно по множество руски телевизионни канали, а визията на спектакъла бе изключително зрелищна – голяма сцена, изградена на морето, 5 000 души възторжена публика, атрактивна мултимедия, 50 летящи във въздуха горящи книжни фенера.

Конкурсът е част от мащабна културна програма, която се реализира в Новоросийск – най-голямото пристанище в Русия и град-герой от Отечествената война, и се осъществява от местната власт и с активното  съдействие на държавната администрация. През дните на тази програма градът събира над 100 000 гости.

Мая Кръстева стана популярна на българската публика най-вече като финалист на родния полуфинал на международния конкурс за млади таланти „Нова вълна” в гр. Юрмала, Латвия. Там тя с уникалния си глас и тембър затвърди признанието „българската Тина Търнър”.

Тя е родена в гр. Кубрат,  средното си образование е завършила в гр. Русе в Училище по изкуствата с профил „Пиано”. Приета е специалност „Българска филология”, но паралелно с нея учи и „Музикална педагогика” в гр. Велико Търново. В момента изучава и специалност „Арт мениджмънт и продуцентство” в Нов Български Университет.

С пеене се занимава от 5 години. Първите си музикални уроци по пиано получава от майка си, Аделина Колева, директор на Школата по изкуства при НЧ „Напредък 1869“ Г. Оряховица, създателка на много млади таланти, радващи нашата и чужда публика.

Мая работила е в България и в чужбина в различни формати – от дуо и джаз трио, до шестчленна група. У нас има изяви като вокал на телевизионното предаване „В неделя с …” на БНТ, както и концерти с биг бенда на Националното радио.

Екипа на НЧ „Напредък 1869“ Г. Оряховица се гордее с успеха на НАШАТА Мая  и информира всички й почитатели, че на 6-ти юли- можете за видите и чуете МАЯ, която ще гостува в ШОУТО НА СЛАВИ!

Advertisements

Етикети: , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: