Иван Иванов ще пее с Владимир Пресняков на финала на Славянски базар

10 годишният Иван Иванов, възпитаник на Аделина Колева, получи лично пакана от Владимир Пресняков и ще пее песента му „Зурбаган“. Тази песен е една от песните с които ще участва в международен детски музикален конкурс „Славянски базар“.

Иван Иванов ще пее на финала на  международен фестивал на изкуствата „Славянски базар във Витебск“ заедно с Владимир Пресняков независимо от класацията му  на конкурса.

Примата на латвийската естрада Лайма Вайкуле – председател на ХV издание на конкурса  казва че на конкурсите, като правило, всичко решават здравите нерви и издръжливостта.

Да пожелаем именно това/ останалото – талант, хъс и артистичност -си го има/ на нашата звезда Иван Иванов и на придружващите го – вокалният му педагог – Аделина Колева и майка му  – Албена Иванова.

Екипа на читалището го подкрепя безрезервно и му желае успех!

Над 4000 души от 32 държави ще участват в ХVI международен фестивал на изкуствата „Славянски базар във Витебск“ от 5 до 14 юли.

В концерта на откриването на фестивала зрителите ще видят редица известни изпълнители, сред които Патрисия Каас от Франция, Гуерино Папа от Италия, Ван Айхун от Китай, ансамбъл от Египет, театърът на танца от Австралия, видни изпълнители от Русия.

Тази година фестивалът съвпада с някои кръгли годишнини. Най-важните са 120-ата годишнина от рождението на Марк Шагал във Витебск, 125-ата годишнина от рождението на класиците на беларуската литература Янка Купала и Якуб Колас.

На тези знаменателни дати ще бъдат посветени изложби и концерти. Общо в програмата на ХVI международен фестивал на изкуствата „Славянски базар във Витебск“ са включени над 100 мероприятия.

По традиция в неговите рамки ще се състои международен конкурс на изпълнителите на естрадни песни и международен детски музикален конкурс.

Advertisements

Етикети: , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: