Пъстър Концерт за първи юни изнесоха децата по проект „Читалището – мост към училище“

Пъстрия  цветен  салон на читалището се препълваше с деца от града, а най-вече от ОУ „Иван Вазов“ и ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий“ . Децата бяха посрещани от клоуните на Театралната школа на Симеон Христов, и получаваха балони във форма на животни и се снимаха с тях.

За художественото оформление на салона се погрижи екипа на читалището, а най-вече децата, участници в Ателието по Приложно изкуство, създадено по проекта.

Много доволни след концерта бяха разбира се участниците – клоуните, певците, танцьорите, художниците и екотуристите, които показаха какво са научили за времето през което се реализира проекта.

Участниците от секциите „Екотуризъм и опазване на околната среда“ при ОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, въпреки че нямаха изява на сцената много активно подрепяха своите съученици, аплодирайки ги бурно от публиката.

На самия празник всички 328 деца, целева група по проекта получиха рекламни тениски и сандвичи.

Гост на празника беше г-жа Даниела Ванкова, регионален координатор на МОМН по проекта и г-жа Й. Кушева – началник отдел „Образование и култура“ при Община Г. Оряховица.

Първоюнският концерт течеше успоредно с изнесената приема на Областния център по приемна грижа – Велико Търново, представители на който запознаваха желаещите със социалната услуга „Приемно семейство“.

Много благодарности и цветя, получиха ръководителите на секции – Аделина Колева, Десислава Хаджигеоргиева, Симеон Христов, Калинка Генова, Соня Георгиева и Петър Петърчев, Юлия Гутева и Елка Марковаот децата и от родителите.

Г-жа Ванкова изрази своето отлично впечатление от професионализма, показан на сцената и допълни, че в училища,където се работи по същата оперативна програма може би точно този професионализъм е в недостиг.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: