„Едно семейство за детска усмивка” – концерт организиран от НЧ „Напредък 1869“ и Областен център по приемна грижа В. Търново

На 31 май в навечерието на 1 юни – Международния ден на детето в читалището се проведе концерт под надслов „Едно семейство за детска усмивка“.

Концерта е под егидата на УНИЦЕФ. Негови организатори са Областен център по приемна грижа В. Търново и НЧ „Напредък 1869“ Г. Оряховица.

Добър вечер уважаеми гости. Добре дошли на нашето събитие под надслов „Едно семейство за детска усмивка”. Благодарим ви, че се съгласихте да споделите с нас малко настроение, да открием  заедно добрата и красива страна на ежедневието и едновременно с това да помислим за децата, които няма да имат тази възможност днес, за децата, които растат без своите семейства. И нека заедно се опитаме да дадем шанс на тези деца, да отворим сърцата си за техните желания, стремежи и мечти, да им подадем ръка, за да имат те едно по-добро бъдеще.

Днес ще се опитаме да ви разкажем за хората, които вече направиха това. Семействата, които приеха в дома си деца, които се грижат за тях с много любов и топлина, които се радват и тъгуват заедно с тях.

В рамките на нашето събитие ще се насладим също така на изявите на талантливите деца на Горна Оряховица. Те ще ни представят своите изпълнения, реализирани в рамките на проект „Читалището – мост към училището” с водеща организация Читалище „Напредък – 1869” и партньори Основно училище „Иван Вазов” и Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”. – така започна концерта…

Следваха изпълненията на участниците от

студио „Ритмична гимнастика и джаз танци” с ръководител Соня Георгиева;

театрална школа с ръководител Симеон Христов;

група за популярни и детски песни с ръководител Аделина Колева;

модерен бален  с ръководител Калинка Генова;

и

Танцов фолклорен състав с ръководител Петър Петърчев.

По време на концерта родителите и близките на децата, участници по проекта имаха възможността да се гледат и филм –  разказ на едно семейство, поело по пътя на приемната грижа с вяра и отпимизъм.

С много лакомства, осигурени от „Захарни заводи“ АД за участниците, завърши концерта.

Всички ръководители на секции по проекта получиха благодарствени адреси, същите получиха и екипите на училищата партньори по проекта и водещата организация – НЧ „Напредък 1869“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: