Балет „Грация“ и балет „Калина“ представиха достойно горнооряховската школа за таланти в Пловдивския танцов фестивал „Дъга от таланти“

С 1-ва и 2-ра награда във трета възрастова група се завърна класически балет „Грация“ при НЧ „Напредък 1869“ от танцовия фестивал „Дъга от таланти“ провел се на 24 и 25 април в град Пловдив.

Вижте повече за фестивала:

http://www.era3000.hit.bg/dyga2.html

Балерините на Соня Георгиева се предствиха с два танца – „Лирично“ по музика от Ричард Клайдерман и „Песен за планината“. Последният танц, който се играе на позната песен „Притури се планината“ взе първа награда, а „Лирично“ беше поставен на втора позиция. Конкурсът „Дъга от таланти“ събира танцови клубове от цялата страна практикуващи различни жанрове танци. Класическият профил е считан за най-трудният и журито с председател проф. Петър Луканов, който е посветил живота си на класиката,  традиционно акцентира на него. Именно в този жанр   беше присъдена и най-голямата награда – Гран При. Тя беше получена от плевенската школа, която за разлика от останалите участници развива професионално класиката към местният театър.  Все пак горнооряховската школа остави силно впечатление със съвременният характер, който носят танците на балет „Грация“, стъпили обаче единствено и само на класически елементи.

Участничките от Балет „Калина“, състезавали се в раздел „Модерен балет“ се класираха втори в ІV – та възрастова група с танца си „Мистерия“. „Изключително силна конкуренция, особено в лицето на  световно известния и анй-добър състав „Алексия“ – Добрич, които с първа нагарада от фестивала“ – разказа Калинка Генова, худжествен ръководител на балет „Калина“.

Много сърдечна публика, изцяло съпричастна с изпълнителите, изключително прозрачно журиране и разбира се много приятни изненади от организатори под формата на стрийт парад и дискотека на открито пред Община Пловдив.

„В този раздел се състезаваха 15 формации от 12 града. С трета награда в нашата възрастова група  е Софийският танцов състав „New ex dance group – Junior“. Много стилни костюми, декори и танци, наситени с елементи на гимнастика, аеробика, класика и театрално изкуство. Формациите са  с голям брой участници – над 30″ – разказаха участниците от балет „Калина“.

Те са много доволни от успеха си, поласкани са от похвалите на организаторите за отличния си дебют пред пловдивската публика и смятат, че упоритият им труд е оценен справедливо от изключително професионалното жури на фестивала „Дъга от таланти“

Advertisements

Етикети: , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: