Никола Чочев е единствения българин участвал и победил в конкурса „Запали своята звезда“ в Москва.

Само преди няколко дни Никола Чочев доказа за пореден път,че за таланта няма граници!Той се завърна от Москва с три награди.

Там участва в Международния фестивал за детско-юношеско творчество „Запали своята звезда”, където получи специална диплома от ООН за принос в развитието на детско-юношеското творчество, спечели първа награда в най-голямата възрастова група и наградата на публиката.

Даровития младеж впечатли строгото международно жури с изпълненията на „Излел е Дельо хайдутин” и „Любов” на Алла Пугачова. Показателно за високото ниво,перфектни гласови данни и артистизъм стана поканата Никола да пее и на заключителния галаконцерт.

„Не разбрах защо този диплом бе връчен на мен,въпреки това съм горд с признанието.”, сподели Чочев. Той прекара целият месец март в руската столица, където имаше редица участия.

Младият изпълнител ще кандидатства това лято в две академии в Москва.Едната е ГИТИС-академия за изкуство,чийто възпитаник е Алла Пугачова,а другата университетска цел на Н.Чочев е Славянската академия.

„Чака го едно многообещаващо бъдеще, ако има късмет да срещне подходящите хора, които да го изстрелят нагоре.”, горда с успехите му е и вокалният педагог Аделина Колева,чиито възпитаник е Чочев.

Advertisements

Етикети: , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: