Гласувайте за „Българската ТИНА ТЪРНЪР“ – МАЯ КОЛЕВА КРЪСТЕВА

Вижте, чуйте:

http://vnedelias.bnt.bg/

Предложете вашия участник в конкурса „Нова вълна“ в Юрмала. Изпратете СМС на кратък номер 1680 с номера на своя фаворит. Цената на СМС е 1.20 с ДДС. От един номер може да се пуснат до 5 СМС-а.

Гласувайте с текст 3 на номер 1680 за песените на

Мая Колева Кръстева


„Обичам те“ от репертоара на Силвия Кацарова

„We Don’t Need Another Hero“ от репетоара на Тина Търнър

На 11 април „В неделя с…” се отправя на пътешествие сред върховете. Но не планинските, а на музикалните конкурси в България. „Златния Орфей”, „Мелодия на годината”, „Ален Мак”, „Златна Пролет”. С Мадлен Алгафари, Ана-Мария Тонкова, Хайгашот Агасян, Борис Карадимчев, Емануил Манолов – Бадема, проф. Розмари Стателова, Пламен Ставрев, Димитър Йосифов, Дияна Дафова.  А след 14.00 часа е финалният кръг за определяне на българския участник в конкурса „Нова вълна”. Само един ще изкачи гребена на вълната, за да замине за Юрмала.

Ю́рмала (на латвийски Jūrmala) е най-големият град-курорт в Латвия, който се намира на 25 км от столицата Рига.

за конкурса:

Напред към финала на музикалния конкурс „Нова вълна“, който се излъчва по БНТ, продължават Неделяна Христова, Мартин Костадинов и Рене Радев. Те впечатлиха с професионалното си и живо изпълнение членовете на журито в състав Петя Буюклиева, Маргарита Хранова, Камелия Воче, управителката на „Жокер медиа“ Лияна Мелик-Пашаева и композитора и телевизионен водещ Милен Иванов. Те коментираха, че първите десет претенденти да представят България на международния конкурс в Юрмала, Латвия, са били изключително добри и журито е взело решение много трудно.
Първият от новите финалисти – Неделяна Христова, е най-младият изпълнител – на 17 години. Тя учи специалност кларнет в НМУ „Любомир Пипков“. Мартин Костадинов е на 23 години. Завършил е поп и джаз пеене в НМА „Панчо Владигеров“, в класа на доц. Стефка Оникян. 12 години е бил част от Хора на варненските момчета и младежи. Последният финалист от втората петорка на конкурса е Рене Радев, който е на 22 г. Той пее в поп-оперната група „Трио“.
Желаещите да участват, които трябва да са на възраст между 18 и 30 години, трябва да изпратят два свои демозаписа (на съвременна българска песен и международен хит, без значение от жанра),  автобиография със снимка на пощенски адрес: София, ул. „Крум Попов“ 1, до „Жокер медиа“ или на kristina@jvl-bg.com и madlen@jokermedia.net. Продължителността на всяка от песните трябва да е до 3 минути. Последният кастинг е насрочен за 29 март от 11 ч. в офиса на „Жокер медиа“, научи ДУМА от Катерина Игнатова.
Кандидатите, които искат да получат професионална реализация и изява на международна сцена, се явяват на прослушване пред журито. На най-добрите петима се предоставя възможност да пеят в националния ефир на БНТ в предаването „В неделя с…“ В периода 7 март-4 април участват по петима претенденти, а двамата най-добри от тях ще отидат на финалния български кръг. Той е на 11 април отново в същото предаване. Нашият победител, заедно с още 30 участници от цял свят, ще се състезава за големите награди и международно признание на финала. Той ще се състои от 27 юли до 1 август в Юрмала. Първата награда е 50 000 евро, втората – 30 000 евро, и третата – 20 000 евро.
Сред избраните да продължат в следващите кръгове на надпреварата са Весела Бонева, Вяра от „Стар академи“ и Емилия Валенти, научи ДУМА от Катерина Игнатова. Емилия Валенти е солистка на представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Р България към Националната гвардейска част. Вчера сред явилите се бяха Александър Бойчев от „Групата“ и Цветелина Радойчева.
Изненадващо във второто издание на конкурса „Нова вълна“, което се проведе на живо в ефира на „В неделя с…“, отпаднаха Тихомир Димитров и Пламена Петрова, познати на зрителите от участието си в „Мюзик айдъл“. Журито обаче си запазва правото да ги върне в някой от следващите кръгове на надпреварата, ако за участие не се яви още по-силна конкуренция.

ВИЖТЕ 15 ФИНАЛИСТИ

Гледайте, слушайте и гласувайте за Мая Колева! Българската Тина Търнър! Която се различава само по цвета на кожата, както коментира журито на конкурса!

Николай Манолов и Мая Кръстева са горнооряховските финалисти в българското издание на международния конкурс „Нова вълна”.Текстът за подкрепа следва да бъде 15 за Манолов и 3 за Кръстева.Това са поредните номера,под които талантите ще излязат на сцена.

Изпълнителите ще бъдат оценявани от жури, в което влизат Маргарита Хранова,Петя Буюклиева,Камелия Воче,Милен Иванов и Ованес Мелик-Пашаев.Пашаев е президент на „Joker Media”-компанията,която организира родното издание на „Нова вълна”.Резултатът ще бъде сумиран между предпочитанието на комисията и на публиката.

Българският победител ще участва в световният финал между 27 юли и 1 август в Юрмала,Латвия.Тогава на сцена ще излязат изпълнители от Европа, Близкия изток, Русия, САЩ.

Етикети: , ,

3 Коментари to “Гласувайте за „Българската ТИНА ТЪРНЪР“ – МАЯ КОЛЕВА КРЪСТЕВА”

  1. Петя Says:

    Мая наистина е много добра, аплодисменти, но, най-яката певица на този финал е ЕМИЛИЯ ВАЛЕНТИ. Наистина, слушайте в неделя и ще прецените.

  2. ГЛО Says:

    МАЯ СЛУЧАЙНО ДА Е ДЪЩЕРЯ НА АДЕЛИНА КОЛЕВА ЗАЩОТО АКО Е ТО СИ ЛИЧИ В КАКВО МУЗИКАЛНО СЕМЕЙСТВО Е ИЗРАСТНАЛА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: