„Нова музика“ на турне в ..София

През февруари и март певци на Аделина Колева от „Нова музика” ще се представят  самостоятелни концерти с Биг бенда на Българското национално радио в национален радиоефир и в софийски клубове.

Създаден през 2003 година, като акустична версия, в която влизат утвърдени солисти на Формация ,,Патиланци” при Школа по изкуствата към НЧ ,,Напредък 1869” Горна Оряховица, като Нора Караиванова, Николай Манолов, Преслава Кръстева, Боряна Бонева, Пламена Петрова, Симона Димитрова, Никола Чочев, Галина Макаквеева и др.

С таланта си посочените имена формират високо художествено ниво на състава и имидж.

Художествен ръководител на състава и вокален педагог на Вокалната Школа е Аделина Колева.

Година след създаването си ВС „Нова Музика” получава І-ва награда и сребърна статуетка от конкурса „Светът в музика” – Албена – Фивицано, І-ва награда от Националния конкурс „Магията на песента” – Търговище, Гранд При от І-вото на Международния конкурс „Звезди над Дунав” – Силистра и Супер Гранд При от Световния конкурс „Орфей в Италия” – Венеция, Италия 2008 г., връчено лично от генерал Ангел Марин, вицепрезидент на Р България.

В момента ВС „Нова Музика” работи като  вокална формация, чиито ангажименти са формирани на друго професионално ниво. От две години, наред с многобройните си ангажименти, съставът взема редовно участие в концертните прояви на Биг Бенда на Българско Национално Радио.

Всички участници в Вокален Състав  ,,Нова Музика” са със завиден брой награди от национални и международни конкурси и фестивали.

Съставът има в колекцията си 4-ри Гранд При, международни участия в Италия, Гърция, Турция, Румъния, Кипър и др., огромен брой концерти, благотворителни изяви, TV , шоу програми и др.

По покана на Надежда Захариева те ще участват в камерна проява в НДК, посветена на 75 години от рождението на Дамян Дамянов. Певците ще се представят с три песни по текст на поета, изпети от примата на българската музика Лили Иванова – „Панаири”, „Покруса” и „Хазарт”.

Advertisements

Етикети: , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: