ІІ-рия от поредицата концерти посветени на юбилейните празници в НЧ „Напредък 1869“ се проведе пред многобройна публика и изключителен успех на съставите и техните ръководители

„Времето лети и отминава, дните се движат неусетно, а заедно с тях порастваме и ние – децата на нашия град, децата – малки и големи на нашето Читалище! Десет години през редиците на най – големия профил на Школа по Изкуствата при Читалище ,,Напредък 1869” – Формация ,,Патиланци”, преминаха не един и двама талантливи млади хора, десет години неуморен труд, дисциплина и ……. прекрасни резултати!“ – така откриха водещите, Боряна Бонева и Никола Чочев ,ІІ-рия концерт от празничната декада концерти, посветени на 140 години НЧ „Напредък 1869“ и 10 години – формация „Патиланци“.

Многобройната публика /близо 600 зрителя/ бе посрещаната във фоаето на читалището с изложба „10 години – Формация „Патиланци“ и с 20 минутна мултимедийна презентация на филм “ 140 години НЧ „Напредък 1869“.

Прожекциите,  всяка вечер преди концертните изяви, на филма, подготвен от организаторите цели да  запознае  и/ или припомни на всички граждани и гости на град  Г. Оряховица началото, от основаването на читалището и проследяването на неговото развитие и напредък до днес.

Участниците в снощния концерт дариха публиката с много вълнуваща музика, вълшебни танци, разноцветна палитра на коспюми и запомнящи се индивидуални изпълнения.

Започвайки от „Ангелчета“, „Звездичките“ на Соня Георгиева от обичания Балет „Грация“, преминавайки през малките патиланчета в ролята на „Козлетета“ на Аделина Колева и стилните спортни танци на клуба на Николинка Колева – Ксани денс и стигайки до съвършените танци, изпълнени с много динамика, хармония и заряд, на девойките  на Калинка Генова от балет „Калина“ и запомнящи се и впечатляващи изпълнения на солистите – Ивана Христова,Робърт Ангелов, Лия Любенова, Ирена Куцарова и Йоана Маринова.

Най- малките възпитаници на Школата по Изкуства зарадваха публиката и организаторите на този концерт с милите си  детски усмивки, великолепна дисциплина и ентусиазъм при изпълненията си.

Благодарим им от сърце.

 

Advertisements

Етикети: , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: