„НОВА МУЗИКА“ ОКУПИРА ПЪРВИТЕ МЕСТА В МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА В БАЛЧИК

1ГРАН ПРИ, ЧЕТИРИ ПЪРВИ, ТРИ ВТОРИ И ЕДНО ТРЕТО МЕСТА взеха изпълнителите на състав „НОВА МУЗИКА“ от провелия се в средата на август ІІІ Международен фестивал на на изкуствата в Балчик. В рамките на 10 дни  в арт-форума се провеждат конкурси за фолклор, съвременни танци, класическа музика, рисуване, поп и джас пеене.

още за международния фестивал:

Над 600 деца от 15 държави, сред които Италия, Русия, САЩ, Канада, Естония, Латвия, Румъния, Израел, Германия, Молдова, Малта и Виетнам, взеха участие в третото издание на детския фестивал на изкуствата „Трикси“ в Балчик. Той се провежда под патронажа на Министерство на културата, а организатори са Арт-център „Стринджендо“ и Община Балчик. Участниците са елитни колективи с успешни изяви в своите страни и международни участия.

От 15 до 25 август инструменталисти, певци, танцьори, акробати, художници и фотографи показаха своето артистично майсторство и характерните особености на своята национална култура на сцените в Белия град, Албена, Добрич и с.Гурково.

Организаторите предлагат и съпътстващата програма с предвидени много забавления за децата. Българчетата и чуждестранните им приятели сами  си изработиха сувенири – за спомен от фестивала, в работилницата „Сръчни ръце“.

Младите таланти  се включиха в плажно парти и  посрещнаха бога на морето Нептун. И тази година чуждестранните участници ще учат български народни песни и танци, които ще изпълнят на гала концерта в края на фестивала. Като допълнителна награда, лауреатите от юнското и августовско издание на фестивала ще се представят в румънската столица през октомври.

за нас:

Певците на Аделина Колева ОТНЕСОХА МЕЖДУНАРОДНАТА И РОДНАТА КОНКУРЕНЦИЯ В ДВЕ ОТ КАТЕГОРИИТЕ И ВСИЧКИ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ КЪМ ТЯХ.

При най-малките Иван Иванов еднолично се наложи и взе първото място.

В най-тежката група 13-15 годишните Стелияна Христова отново е най-добра, а нейн подгласник е Радостина Стоянова.

При най-големите индивидуални изпълнители първите три места бяха заети сама от наши таланти трета е Десислава Златева,втора – Симона Димитрова, а първа е Боряна Бонева – БУБА

При дуетите – първото място е за Десислава Златева и Стелияна Христова за песените „Пролет“ от репертоара на Петя Буюклиева и Георги Христов и  „Were not making love any more“ от репертоара на   Michael Bolton

Добилият популярност дует Боряна Бонева – Буба и Иван Иванов е втори при дуетите. Изпълненията им „Стари мой приятелю“ и „We Will Rock You“

„НОВА МУЗИКА“, КОЯТО ОЧЕВИДНО ДОМИНИРА С КЛАСИ НАД ДРУГИТЕ СЪСТАВИ, БЕ КЛАСИРАНА ОТ МЕЖДУНАРОДНОТО ЖУРИ С ПРЕДСЕДАТЕЛ ПЛАМЕН АРАБОВ НА ВИСОКОТО МЯСТО И ПОЛУЧИ НАЙ-ГОЛЯМОТО ОТЛИЧИЕ НА КОНКУРСА – ГРАН ПРИ.

ЛЮБИМАТА НИ  “ НОВА МУЗИКА“ Е С ПОКАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ДВА МЕЖДУНАРОДНИ КОНКУРСА ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ – В РУМЪНИЯ, БРАШОВ И В ГЕРМАНСКАТА СТОЛИЦА, БЕРЛИН!

Advertisements

Етикети: , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: