Многостранен театрален проект „Актьори на европейска сцена“ срещна много млади хора от седем държави в Горна Оряховица, Лясковец и Варна

Театърът обединява Евросъюза и решава проблемите на младите му хора. Това е основната идея на проекта ,,Актьори на европейската сцена”, реализиран от Младежки театър ,,Алтернатива” при читалище ,,Напредък 1869” – Горна Оряховица.

Варна юли 2009 018

В него участват 53 младежи от 7 страни – България, Полша, Естония, Латвия, Чехия, Румъния, Италия. При подготовката на спектакъла младите хора общуваха активно и се сприятелиха, което е най – важното, каза ръководителят Симеон Христов.

Варна юли 2009 034

В рамките на проекта младите хора подготвиха спектакъл под надслов ,,Изкуството – фактор за обединяване на европейското общество”. По време на постановката те представят различни проблеми, които вълнуват младите хора в ЕС – насилието, екологията, проблемите в общуването.

Варна юли 2009 019

В центъра на подобна постановка се поставя един от тези проблеми, както и човекът, пострадал или потърпевш от съответния проблем. Интересното е, че спектакълът е отворен за участие от страна на публиката – зрителите могат да предлагат решение на казуса, да участват активно редом с актьорите в обсъждане на проблема, да защитават своята теза … . Всичко това става възможно като самодейците ,,забъркват” амалгама от всякакви театрални методи – от театъра на Станиславски до модерните прийоми.

Постановката беше представяна от 5 до 17 юли на театралните празници в Горна Оряховица, по време на Петропавловския събор край Лясковец, както и във Варна.

За любителите на фотограграфии -вижте богатия снимков материал ТУК.

Advertisements

Етикети: , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: