ХОР „СЛАВЯНСКО ЕДИНСТВО“ ПРОСЪЛЗИ ИТАЛИАНСКАТА ПУБЛИКА С „ХОР НА ЕВРЕИТЕ“ от „Набуко“ на Верди по време на участието им в Римския фестивал „Пеещи замъци“

P1060469От 2 до 5 юли горнооряховският хор ,,Славянско единство” взе участие в римския фестивал ,,Пеещи замъци”. Четиридесетте пратеници на Г. Оряховица мериха творчески възможности с още 17 състава, от които 6 гръцки, 8 италиански и по един украински, московски и от град Дупница.

P1060353Концертите са били в 6 сателитни града на италианската столица, като официалното откриване на фестивала и дефилето на самодейците е било в град Дженцано.P1060488

Според регламента в репертоара на съставите е доминирал обработен фолклор на народите. Като реверанс пред домакините горнооряховчани са изпълнили на италиански език ,,Хор на евреите” от операта ,,Набуко” от Верди. ,,Публиката пя и се просълзи от умиление, защото това произведение е нещо повече от италианския химн”, каза диригентката Донка Копринкова. Тя сподели, че след изпълнението на ,,Подмосковные вечера” диригентите от други състави поискали нотите, силно впечатлени от обработката и качественото изпълнение. Още в Рим маестро Донка Копринкова е получила предложение да гостува в гръцкия град Лариса на тамошния фестивал. Тя довери обаче, че предпочита да изнесе коледни концерти във Франция, от където има официална покана, и предстоят преговори.

P1060291Хористите са имали възможност да посетят Венеция, като невероятен шанс е била срещата с Андреа Бочели. Два часа преди концерта на прочутия площад ,,Сан Марко” той е имал генерална репетиция на същото място с голям синфоничен оркестър.

ВСИЧКИ НЕЗАБРАВИМИ МОМЕНТИ НА ХОРИСТИТЕ,ЗАПЕЧАТАНИ ОТ ФОТОГРАФА НА ХОР „СЛАВЯНСКО ЕДИНСТВО“ МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ… ТУК

Advertisements

Етикети: , , ,

Един коментар to “ХОР „СЛАВЯНСКО ЕДИНСТВО“ ПРОСЪЛЗИ ИТАЛИАНСКАТА ПУБЛИКА С „ХОР НА ЕВРЕИТЕ“ от „Набуко“ на Верди по време на участието им в Римския фестивал „Пеещи замъци“”

  1. Петя Кирилова Вачева Says:

    Поздавления за вашите успещтни изяви.
    Със вас се запознах в участието ви в Испания , фестивала КАНТОНИГРОС ,бях ваш предрожител по време на фестивала , които не беше много успешен за вас .Но с малкият ми опит по хорово пеене за мен вие бяхте най добрите.Това е минало и аз продължавам да следя вашите изяви и ви се възхищавам . На вас маестро Копринкова и на вашите хотисти.

    Живея от 10 г. в Испания и пея в един хор които се казва ОРФЕО ВИГАТА Имат желанието да посетят България . Заради мен и моето най голямо желание и тяхно ,е ако на вас ви е възможно да направим един концерт заедно. надявам се на вашият отговор, независимо дали е положителен ,за което искренно се надявам, или Утрецателен.

    С огромни уважения и с пожелание за здраве : ПЕТЯ КИРИЛОВА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: