ШЕСТ НАГРАДИ ОТ ЗАВЪРШИЛИТЕ ПРАЗНИЦИ НА МЛАДЕЖКИТЕ АМАТЬОРСКИ ТЕАТРИ

Младежки театър ,,Алтернатива” бе  домакин на първите, в Горна Оряховица, Празници на младежките аматьорски театри. От 3 до 7 юли на сцената на читалище ,,Напредък” горнооряховчани  видяха спектаклите: „Свекърва“ по Антон Страшимиров – изиграна от Театър 220 гр. Г.Оряховица, „Карнавал“ по Камен Донев – представен от Студенско театрално студио при Стопанска Академия „Димитър А. Ценов“ Свищов, „Ще се мре“ по Стефка Матеева – Театрална група „Дяволчета“ с. Паскалевец; „Ще те накарам да се влюбиш“ по Недялко Йорданов – Самоделен театър 11 – Ботевград; „Хайде да се запознаем“ по Катя Воденичарова, представено от театрално студио „Славей“ – Ямбол; „Любовните приказки на баба“ по Ст. Л. Костов, Ив.Вазов, Н.Русев и П. Панчев, представени от Младежко театрално студио гр. Севлиево и финала на този пъстър театрален калейдоскоп бе за домакините от МТ „Алтернатива“ с худ. ръководител Симеон Христов, които представиха “ Ще те нарам да се влюбиш“ по пиесата на Н. Йорданов „Ние не вярваме в щъркели“.

Гостите от Италия, Полша, Чехия, Естония, Латвия и Румъния, които бяха в Г. Оряховица като партньори във многостранен проект, финансиран от програма  „Младежки програми и дейности“ представиха театрални етюди, свързани с история на държавите си и специфичната народопсихология на нациите си, подправени със съвременен привкус.

Театралния форум се проведе за първи път в Община Г. Оряховица и събра близо 70 участника от страната и 40 участника от гостуващите държави.

Празниците се проведоха под егидата на кмета на общината – инж. Йордан Михтиев.

Входа за всички почитатели на театралното изкуство беше свободен. Бяха представени различни театрални стилове. Вълнуващата игра на младите театрали бе оценявана от тричленно младежко жури с председател г-жа Йорданка Кушева – н-к отдел „Образование, култура и религии“ при Община Г. Оряховица, Неда Гулекова и представител на домакините от МТ „Алтернатива“.

Първа награда за спектакъл бе връчена на Младежко театрално студио гр. Севлиево за  „Любовните приказки на баба“ по Ст. Л. Костов, Ив.Вазов, Н.Русев и П. Панчев;

Втора награда за спектакъл журито връчи на Театрално студио „Славей“ – Ямбол за „Хайде да се запознаем“ по Катя Воденичарова;

Третата награда бе за Театрална група „Дяволчета“ с. Паскалевец с постановката „Ще се мре“ по Стефка Матеева;

Младите таланти  от Студенско театрално студио при Стопанска Академия „Димитър А. Ценов“ Свищов, получиха наградите за женска и мъжка роля.

Специалната награда на кмета на община Г. Оряховица бе за Самоделен театър 11 – Ботевград, представили постановката“Ще те накарам да се влюбиш“ по Недялко Йорданов.

Домакините и участниците от Г. Оряховица са без награди, защото така повелява доброто гостоприемство.

Гостите от 6-те държави не участваха в конкурсната програма. Техните изяви във празниците допренесоха за многострания обмен на изкуства, приятелство и незабравими мигове на щастие.

Advertisements

Етикети: , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: