Вокален състав „НОВА МУЗИКА“ отново с І-ва награда и с голямата обич на публиката от града на липите

Близо 170 индивидуални изпълнители, дуети и групи  се състезаваха в четирите възрастови групи от 6 до 30 години в конкурса за млади попизпълнители „Тракийска лира“
Над 100 индивидуални изпълнители, 14-15 дуета и още 7 вокални групи  да изслуша журито в първия конкурсен ден, който се откри в 11:30 ч. в събота и продължи до полунощ.

Участниците са от всички райони на страната, но най-много са  певците от Пловдив, София, Варна, Г. Оряховица, Бургас, Добрич, Силистра, Плевен, Ловеч и Велинград.
Талантите  пресяваше жури с председател композиторът Кирил Ампов и преподавателката в НБУ Стефка Оникян, композиторът Кирил Тодоров, Надя Тончева, учител по поп и джаз пеене в НУМСИ, и хоровите диригенти Стефка Желязкова и Емил Минев.

След селекцията на първи тур, горнооряховската школа на Аделина Колева отново се справи с успешно с предизвикателството и се класира за втори тур.
Бурните овации на старозагорската публика бяха за Вокален състав „Нова музика” от Горна Оряховица, състава спечели първа награда в трета категория на конкурса.

Симона Димитрова е с трета награда в ІV – та възрастова група на индивидуалните изпълнители, а 9 годишният Иван Иванов е с ІІ награда за песента си Bed of roses от репертоара на BON JOVI.

Advertisements

Етикети: , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: