Още един спечелен проект, свъразан със социалната и информационната дейност на читалището ни..

На 19 май 2009 г. в гр. София  се подписа договора между Агенцията за хората с увреждания към Министерството на труда и социалната политика http://ahu.mlsp.government.bg/

и НЧ „Напредък 1869“ гр. Г. Оряховица

http://napredak1869.com/

по проект:

Разкриване на работно място за лице с трайно увреждане – 100% в НЧ „Напредък 1869“ Г. Оряховица

Договорът е със срок 38 месеца, като първите два месеца са за адаптиране и оборудване на работното място, след което ще се сключи трудов договор за три години с Ростислав Попов, лице с трайно увреждане – 100%.

Сумата, която предоставя Агенцията е 7669,78 лв.

При направеното запитване към  Д „Бюрото по труда” Горна Оряховица, получихме отговор със списък, състоящ се от едно лице, което отговаря на зададените критерии, а именно: висше образование,  комуникативни умения, ТЕЛК  над 90 % , без изискване за трудов стаж, умения за работа с офис софтуер и работа в интернет среда.

1. Ростислав Тодоров Попов – 39  годишен, безработен, 100% ТНР, регистриран в Д”Бюро по труда” Горна Оряховица – висше образование степен „Бакалавър” специалност „ Социална педагогика”.

Лицето с увреждания ще работи и по проекти, свързани с подпомагането на рехабилитацията и социалната интеграция на хората с увреждания в града и общината, както и по проекти,  насочени към изява на художествено-творческите и спортни умения на хората с увреждания. Ще участва в проектни предложения, свързани с дейности, насочени към подобряване на информираността на гражданите ; повишаване равнището на информираност и мотивацията на хората с увреждания да разбират и отстояват правата си; повишаване капацитета на лицата с интелектуални затруднения да се застъпват за своите нужди от свое име и от името на други лица с интелектуални затруднения; социално приобщаване на децата и младежите с увреждания; достъпна градска среда и мн. др.

Advertisements

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: