ГРАН ПРИ ЗА НИКОЛА ЧОЧЕВ ОТ САРАНДЕВ …ЧЕРНИТЕ ПЕРЛИ НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА СПЕЧЕЛИХА ПЕТ ПРИЗОВИ ОТЛИЧИЯ

sarandev 070С пет отличия се завърнаха от Добрич Черните перли на Горна Оряховица. Това прозвище получиха изпълнителите от Вокален състав „Нова Музика” към Школата по изкуства на читалище ,,Напредък 1869”. Така те бяха наречени по време на XXI Международен конкурс ,,Сарандев”

http://www.poprockkonkurssarandev-dobrich.com/

от самите си конкуренти и от журито. Вокалните умения на певците бяха подплатени с поредица от награди.

Провежданият в Добрич ,,Сарандев” е сред най – трудните и престижни надпревари у нас. До участие в него се допускат изпълнители, преминали през много ситно сито. Първоначалният подбор става въз основа на демозаписи, следва кръг с изпълнения на живо на песен на роден език. В третия кръг кандидатите се изявяват с песен по избор. До него бяха допуснати всички заявили участие членове на Вокален състав „Нова Музика”.

Стелияна Христова 12бе удостоена с първа награда в първа възрастова група. Призът бе и единственият, който не бе дублиран в групата – на второ и на трето място бяха класирани по двама изпълнители. В категорията участие взе и Радостина Стоянова.

В него се включиха още Десислава Златева и Симона Димитрова.

В трета група Галина Макавеева се пребори за второто място. Тя бе изпреварена единствено от представител на Казахстан. Това бе първото ми участие в ,,Сарандев”, показах на какво ме е научила Аделина Колева, сподели Галина.

Нова музика се включиха и в надпреварата за авторски песни. Поощрителна награда в категорията бе връчена на Преслава Кръстева. Наречено ,,Мога да летя” парчето е по неин текст , музиката и аранжимента са на Александър Нушев. ,,Baby” бе кръстена изпълнената от Галина Макавеева, песен. Текстът е авторски, музиката и аранжиментът са на Валентин Тонков. 17

В тази категория ,,Нова Музика” взе второто място за изпълнението на ,,Как да те спася” по музика и текст на Мая Колева и аранжимент на Александър Нушев.

Общо 11 души включваше международното жури на ,,Сарандев”, председател бе Маргарита Хранова. В конкурса участие взеха певци от Русия, Казахстан, Израел, Унгария, Хърватска и др.

Успяваме заради труда си и защото сме заедно, категорични са от ,,Нова Музика”. Изпълнителите разказаха за ценните мигове, преживени в Добрич – как ги е посрещала публиката, как са пеели нощем по улиците, как хората са ги аплодирали от терасите си и как заместник – ректора на Академия ,,Панчо Владигеров” Александър Йосифов е заявил, че професионализмът им е на световно ниво.

С подарената на Георги Христов от Алла Пугачова ,,Любов” Гран При във втора възрастова група дойде в Г. Оряховица. Освен на ,,Любов”, спечелилият го Никола Чочев заложи и на ,,Мелодрама” на Андреа Бочели , с която излезе на сцена във финалния етап.15

СЪС ЗАПОМНЯЩОТО СИ ПРИСЪТВИЕ НА КОНКУРСА НИКОЛА ЧОЧЕВ СИ НАПРАВИ НАЙ-ДОБРИЯ ПОДАРЪК ЗА АБИТУРЕНСКИЯ СИ  БАЛ.

С песента „Мелодрама“ абитурентът поздрави поздрави лясковчани и своите съученици от Випуск 2009 на СОУ „Максим Райкович“.

Зрелостниците дефилираха като холивудски звезди по червен килим  в центъра на Лясковец.

Панаира на суетата беше изгледан от кмета на общината д-р Ивелина Гецова, а ВС  „Нова Музика“  поздравиха абитурентите с тяхното дипломиране.111/по част от публикации на в-к „Седмицата“ и в-к „Устрем“/

Advertisements

Етикети: , , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: