Отново награди и предложения за съвместна работа в културно-образователната област „музика“ получиха Аделина Колева и нейните възпитанци от ВС „Нова музика“ от Петия Европейски младежки конкурс „КОРОНАТА НА ТЪРНОВГРАД“

От участието си на Пети Европейски младежки конкурс за изпълнители на класическа, поп-рок, джаз  и нова авторска песен

„Короната на Търновград – 2009“,

phtt://korona-tarnovgrad.hit.bg/

състоял се на 8, 9, и 10 май 2009 г.във Велико Търново сме особено горди от второто място на авторската песен „Baby“ по музика и аранжимент на нашия съгражданин Валентин Тонков, изпълнена от талантивата Галина Макавеева.13
Специалната награда на ректора на Великотърновския университет „СВ. СВ. Кирил и Методий“ и наградата на фондация „Кораната на Търноград“, която е еднократна стипендия за най-переспективен млад изпълнител, и това е Боряна Бонева за авторската песен „Колко ми е хубаво“ по музика и текст на Явор Кирин и аранжемент на Емил Бояджиев.
разбира се и от специалната награда за най-добро комплексно представяне на Стилияна Христова..
Това не е всичко..откриването и закриването на този добре органризиан и много престижен  Европейски младежки форум с участие на над 150 изпълнители отново беше с наше участие..
Особено се гордеем факта, че продължаваме да поддържаме вече добре изграденото сътрудничество между ВС „Нова музика“ и БигБенда на Българското Национално Радио.
Оценката от композитора Александър Йосифов, преподавател в Нов български Университет, сподели Аделина Колева, е че състава „Нова Музика“ е на международно ниво, подготвен и организиран.
Андриана Ковачева – диригент на детска вокална формация „А“ Камертон, бевпечатлена от прекрасните изпълниния на индивидуалните певци от Горооряховската школа и предложи съместна работа по бъдещи музикални проекти.
Advertisements

Етикети: , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: