Школа за грации на 55 години!

6000 деца са минали през Горнооряховската балетна школа за 55-те години, от основаването й, казаха на пресконференция по повод юбилея организаторите на чес­тването.

124

„Живата история“ на ба­лета в града ни – г-жа Стефка Антонова, сподели вълнуващите мигове от 50-те го­дини, които е отдала на танца.

Днес г-жа Антонова се гор­дее с факта, че много от нейните възпитаници – и момчета, и момичета, ра­ботят в чужбина, нейна възпитаничка е и Соня Геор­гиева, под чието ръководство израстват балерини от 4- до 18-годишна възраст. Да уважат юбилея, дой­доха представители на ба­летни школи от Велико Търново, Лясковец, Търговище, Попово и Разград.

С голям Концерт на „гра­циите”, както ги нарича тяхната художествена ръководителка, Соня Георгиева  и ги въвежда в тайните на фее­ричното изкуство, бе от­белязана годишнината.

В препълнения салон на НЧ „Напредък 1869”, почиталите на балета, гости, много родители и близки на балеринки гледаха мултимедийната презентация за историята на балета в града ни. Музиката от „Зорба Гъркът” и нестандартния разказ за този танц, с който” и боговете и дяволите разговарят” в симбиоз с архивните снимки на първата балерина в Г. Оряховица Анка Дикиджиева подготвиха присъстващите да очакват още по-вълнуващи, професионални и стилни сцени до финала.

d0bfd18ad180d0b2d0b0d182d0b0-d0b1d0b0d0bbd0b5d180d0b8d0bdd0b0-1

Тържествено откриване на 55 годишния юбилей на Детската балетна школа и 5 тия рожден ден на балет „Грация” бе от кмета на Община Г. Оряховица, който поздрави присъстващите и изказа благодарността си към основателката – Стефка Антонова и продължителката на нейното дело –  Соня Георгиева.

Водещите на тържествения концерт Мартин Георгиев и  5 годишна балеринка  впечатлиха с умението си да омагьосват публиката.

Редуваха се танците: „Легенда за любовта”, „Калинки – балеринки”, „Парти под дъжда”, „Полетът на пеперудата” и още и още…Всички балеринки и балерини от балет „Грация” на възраст от 4 до 18 години, с бляскави шоу костюми, много усмивки и настроение участваха в празника.

d181d0bed0bdd18f-1d181d0bed0bdd18f-22

Гостите от балетна школа „Балетино” поздравиха с танца „Испанска сюита”.

Много цветя и подаръци и поздравителни адреси от Община Г. Оряховица, Настоятелството на НЧ „Напредък 1869” и гостите получиха Стефка Антонова и Соня Георгиева.

Най-вълнуваща за балеринките бе изненадата поднесена от Аделина Колева и ВС „Нова музика” в формата на огромна торта с ефектни свещи, придружена от песента „HAPPY BIRTHDAY”.

За децата имаше и много лакомства от „Захарни заводи”и  „Корн”.

А гостите продължиха празника с вечеря в р-т „Тиролия”.

….за отсъствалите …гледайте излъчванията на телевизия „Видиосат“ и „Раховец“ с запис на юбилея…..но очарованието и магията…бяха на сцената и в салона в деня на празника.

Етикети: , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: