І-ва награда от II Национален младежки фестивал „ИЗКУСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ” ЗА МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР „АЛТЕРНАТИВА“

s4035086

В международния ден на хората с увреждания, Младежки театър „Алтернатива”-при читалище ”Напредък1869”- Горна Оряховица с ръководител Симеон Христов се завърна с І-ва награда от II Национален младежки фестивал „ИЗКУСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ”организиран от Представителите на Сдружение „ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ” – Варна в партньорство с други неправителствени организации и с финансовата подкрепа на Дирекция „Младежки дейности и спорт” при Община Варна, Фестивалът е обърнат изцяло към изява на хората с увреждания, и се проведе на 1 и 2 декември 2008 г. в зала „Пленарна” на Община Варна.

nagrada

Младите театрали заслужено обраха овациите на публиката, и спечелиха много нови приятели.Силвия Попова споделя ”Голямо впечатление ми направиха всички тези хора – участници, чийто лица горяха, очите им искряха и превръщаха своето състояние в предимство, чрез уменията си в областта на изкуството.” Петър Векилов споделя за толерантното отношение на всички присъстващи и подкрепящи този значим форум. А Силвия Мирчева допълва, че тази идея е страхотна и дава възможност на хората с увреждания да показват своите възможности, защото повечето от тях са доста талантливи”. Горнооряховските театрали са показали и своите умения в областта на форум театъра, като са подпомогнали варненската група да работи в това направление, защото според Мирослав и Деница това е форма, в която с по-малко думи могат да се демонстрират значими проблеми. Магдалена Люцканова споделя огромната помощ и загриженост на обществеността към този род мероприятия, които насърчават социализацията на хората с увреждания, които им дават равен шанс с останалите. Вяра, Деница, Божидар, Мирослав, Кристиян, Лилия, Любослав, споделят положителното влияние на този проект върху всички участници в преодоляване на бариерата към хората с увреждания. Смятат, че е крайно време нашето общество да работи и в тази насока , да бъде толерантно и разбиращо – с една дума- по-добро във всичко.

Освен с богати впечатления за фестивала младите театрали се върнаха и с незабравими емоции от коледната украса на Варна. Те единодушно споделят, че града е като приказка и ги е заредил с коледно настроение, което ще им помогне в изявите, предстоящи им в връзка с коледните чествания в нашия град от 5 до 30 декември.

Виолета Панова

s4035072 s4035074s4035073

Етикети: ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: