Четири награди от „Сребърна Янтра“ Велико Търново за индивидуалните изпълнители на Школата по изкуствата при НЧ „Напредък 1869“ Г. Оряховица

С четири награди се върнаха петимата участници от Школата по изкуствата с директор Аделина Колева при НЧ „Напредък 1869“ гр. Г. Оряховица от VІ-тия Международен конкурс „Сребърна Янтра“, проведен във Велико Търново на 27 и 28 септември 2008 г.

За най-добри в съответните възрастови групи, журито избра Богомил Бонев и Стелияна Христова. Те бяха отличени за най-добро комплексно предствавяне съответно във втора и трета възрастова група.

Иван Георгиев и Симона Димитрова бяхо отличени с поощрителни награди съответно в първа и четвърта възрастова група. Иван получи и наградата на детското жюри, а Симона – покана за участие в конкурс в Скопие.

Радостина, остана без награда, но за нея това е първа изява на конкурсен подиум.

Над 80 изпълнители от седем държави участваха в поредното издание на международния конкурс „Сребърна Янтра“ . В журито, което което традиционно се представлява от Васил Найденов бяха включени и представители от Сърбия, Русия, Полша, Литва, както и музикантите – Паскал и Кирил Ампов. Голямата награда от конкурса бе връчена на представителка на Молдова.

Много добра организация и перфектна работа на журито характеризираха тазгодишния конкурс, коментира вокалния педагог Аделина Колева.

Много доволни са всички участници, те изразиха своите благодарности и радостта  от представянето си на пресконференцията в сградата на Читалището.

Advertisements

Етикети: , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: