С много награди от Международния конкурс за популярна музика „Звезди над Дунав“ в Силистра

От 16 до 20 юли в Силистра участвахме в ІІ-рото издание на конкурса запопулярна песен „Звезди над Дунав“. При сравнително малък брой участници

,около 70, много добрата организация от страна на домакините, с постояното присъствие на кмета на община Силистра и сред многобройна публика протече един от най-трудните за целия сезон, конкурс, според коментара на г-жа Аделина Колева, ръководител и вокален педагог на Горнооряховската школа.

Трудността, продължи тя, се дължеше изключително силната конкуренция от представителите на най-добрите школи, а именно школите от Г. Оряховица, Шумен, Добрич, Варна и София. – „нямаше слабо изпълнение, нямаше случайно попаднали изпълнители на конкурса“. Допълнителното условие за едноминутно акапелно изпълнение и различният регламент от максимална продължителност на изпълнение до 4 минути посмути леко изпълнителите от Школата по изкуствата при НЧ „Напредък 1869“, но пък изключително бурните аплаузи на вълшебната силистренска публика, които придружаваха и даже заглушаваха изпълнениета на 8 годишният Иван Георгиев, 13 годишните Богомил Бонев и Стелияна Христова и нашата звезда – 18 годишният Никола Чочев, носител на Гранд При от юнския международен конкурс „Нова Музика“, създадаха прекрасно настроение и още повече мотивираха нашите изпълнители в надпреварата.

Петчленното жури в състав : председател Томас Пространов и членове Етиен Леви, Румен Бояджиев, Станислава Котелярска от Украйна и Мария Илиева, която за първи път журира конкурс, гласува и реши:

Любимците на публиката от Силистра, а именно

8 годишният Иван Георгиев, изпълнител от І-ва възрастова група е с ІІ награда от „Звезди над Дунав“

Изпълнителите от ІІ-ра възрастова група – Стелияна Христова на ІІ-ро място, само на една десета от победителката в тази възрастова група – изпълнителката от Румъния.

и Богомил Бонев на ІІІ-то място.

В надпреварата за Гранд При беше и Никола Чочев, решението на жури

то, което не се съобрази с резултатите от двата тура, не беше в полза на 18 годишният изпълнител и той приключи конкурса с І-во място, покана от Станислава Котелярска от Украйна за участие в Международен конкурс през декември в Украйна и заслужената любов на Силистренската публика. Браво Чочо!

В „Звезди над Дунав“ взеха участие много индивидуални изпълнители от Школата по изкуствата, в ІІ-ра категория „Дуети, триа, квартети и Вокални групи“ участва и почти целия среден състав „Патиланци“. Тяхната ръководителка Аделина Колева не ги допусна до втори тур, тъй като според нея в тази категория липсват възрастови граници и не може да има съотствие и реална оценка за изпълнение на Вокална група с участници на възраст от 8 до 13 години и Дует с участници на 18 годишна възраст.

Индивидуалните изпълнители от ІІІ и ІV възрастова група на този конкурс се наредиха по-задните места, от VІ- то място надолу, като основната причина г-жа Аделина Колева, посочва спирането на звука от микрофоните след изтичане на 4-та минута от изпълненията им, регламент, който е нововъдение в този конкурс.

На проведената пресконференция в НЧ „Напредък 1869“ след завръщнато на възпитаниците на Аделина Колева от Силистра, журналистите от местните медии научиха много и забавни изкази от победителите. „Благодаря много на нашата госпожа Аделина Колева, че ме научи и се моля все така да успявам, не само аз, но и другите“ – каза 8 годишният Иван Георгиев и предизвика аплодисментите на журналистите и въздушните целувки на любимата си госпожа.


Advertisements

Етикети: , , , ,

Един коментар to “С много награди от Международния конкурс за популярна музика „Звезди над Дунав“ в Силистра”

  1. hh Says:

    ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммиииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии супер

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: