Каним Ви на изложба-концерт в изложбени зали гр. Горна Оряховица. Хорсист- иконограф Мариан Костадинов и хор „Славянско единство“

На 19 юни, четвъртък, от 18 часа, в Изложбени зали Горна Оряховица, хор „Славянско единство” и Община Горна Оряховица организират изложба – концерт.

В основата на това синтезно представяне стои желанието да се даде възможност за изява на многостранния талант на един от хористите – иконографа Мариан Костадинов.

Той завършва Факултета по изобразителни изкуство във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” със специалност „иконография”. В четвъртък ще бъдат изложени двадесет негови икони, представящи сцени от Стария и Новия завет.

Уникален в случая е фактът, че Мариян Костадинов ще изпълнява солата на три от православните литургични песнопения, с които хор „Славянско единство” ще озвучи изложбата.

Любопитно е, че системно и целенасочено Мариян се занимава с пеене едва от половин година. Това е времето, в което с него работи Маестро Донка Копринкова и всъщност се ражда идеята за предстоящата „изложба-концерт”.

Хор „Славянско единство” не просто подкрепя през годините изявите на талантливи млади хора.

Хорът е една уникална школа за певци и универсални музиканти, доказателство за което е фактът, че в последните години седемнадесет от възпитаниците му продължават музикалното си образование в чуждестранни и български академии и университети или вече работят в различни музикални институции.

Днес те продължават да бъдат част от състава винаги, когато имат възможност да участват в изявите му.

Advertisements

Етикети: ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: